Friday, October 17, 2008

Communities - grunden till framtidens affärsrelationer


Jag och Jonathan är på ett event just nu. Det handlar om hur communities kan och kommer att användas av företag snart.

Dagen började med ett föredrag från GetUpdated om hur företag kan och bör använda sig av sociala medier för att stärka relationen med deras kunder och målgrupper.

Efter det var det Episerver som pratade om deras produkt, EPiServer Community 3. Även här var det tips om hur man sköter om och odlar sin community.

Efter Episerver var det Microsofts tur, de hade en presentation där de visade hur Microsofts Dynamic CRM kan användas för att trycka in användaruppgifter från webben in i CRM-systemet. Verkligen coolt att se, även fast presentationen var lite svår att hänga med i och med alldeles för mycket klick i Dynamicsmodulen i Outlook. Episerver berättade att de använder Dynamics för att hantera deras partners samt användare i deras community.

Mobiletech snackade precis, mycket intressant om hur mobiler kan användas i sociala medier. Mobiletech snackade som många andra om hur kraftfull mobilen verkligen är, en mobil har ju oftast kamera, kan spela in video, den vet var du är och i många fall vem du är. Detta är ju mycket mer än vad en dator klarar av. Hans poäng var att det i många fall är naturligare och kraftfullare att använda mobilen för att del och bidra med innehåll till sitt sociala nätverk.

Efter Mobiletech var det dags för VisitSweden att presentera deras community. Innan siten var ute lade de upp en utvecklingsblogg där det var möjligt att följa och tycka till om wire-frames, design, målgrupper osv osv. Modigt och modernt säger jag. När väl webbplatsen nu är uppe är det användarna som står för allt innehåll, inget redaktionellt alls (jo, en liten puff på startsidan). Denna presentation var nog dagens höjdpunkt, med en bra presentation och intressant innehåll.

Allt som allt en snabb och rätt bra mini-konferens med intressanta och aktuella ämnen.

Presentationerna skall tydligen läggas upp på, http://www.communitylabs.se/event/

No comments :

Post a Comment