Thursday, January 22, 2009

Nanok Bie

Nanok som jobbar som Internetkorrespondent och webbtipsare på Metro International håller första föredraget om den sociala webben.

Nanok inledde sin presentation med att visa en youtubeklipp om hur Facebook hade uppfattats "in real life". Roligt!

I-broker är benämning på en slags bank för ens identitet på nätet. Idag finns ingen given I-broker även om några kandidater, exempelvis Facebook, gör anspråk på att bli det. Genom att använda en I-broker som gör mig som avsändare mer trovärdig, vilket ju är viktigt i sociala medier och på bloggar.

Nanok har själv ratat Facebook och använder istället Friendfeed som samlar innehåll frånYoutube, Facebook (om man har), Flickr och andra sociala medier. Facebook "lånar" många idéer från Friendfeed för ex. Live-feed.

Nanok beskriver hur ex. Facebook-profiler kommer att användas som inloggning eller identifierare på bloggar, kommentarer, etc. Den här utvecklingen håller jag absolut med om och tycker redan att vi har sett bra exempel på.

Iran är världens mest bloggtäta land (per capita). Detta troligen för att det i länder som Iran (och Kina) är det bästa (och enda?) sättet att kunna publicera sina åsikter.

Nanok visar Cooliris. Grymt. Cooliris har jag skrivit om tidigare. Nanok tror att mer innehåll på Internet kommer att kunna presenteras på motsvarande eller liknande sätt.

Yammer verkar vara rätt coolt. Genom att använda sin "jobbmail" skapas ett socialt nätverk internt på företaget. Yammer har fått en del priser, bl.a av TechCrunch och används av Antrop. Kul.

BTW så var det bara 10% av publiken som använde Twitter.

2 comments :

  1. Det stora problemet med Yammer är ju att man förväntas skriva in en status vad man sysslar med, men det slutar alltid med att det blir mer IRC/chatt av det hela. Då tycker jag nog 37Signals Journal-grej verkar mer intressant för det ändamålet. Men eftersom man sällan har tid att uppdatera en massa olika program när man jobbar så skulle jag personligen uppskatta om man hade en sådan funktion i Adium istället.

    ReplyDelete
  2. Intressanta synpunkter. Nansen har för 10 minuter sedan startat en community på Yammer. Vi får se var det slutar :-).

    ReplyDelete