Monday, January 12, 2009

Rudde is back

Så, nu e jag tillbaka från min månadslånga vistelse i Madagaskar.
Min resa bestod av landning i huvudstaden Antananarivo där vi fixade lite innan avresa mot Fianarantsoa och Ranomafana där vi kollade på lemurer i regnskogen. Därefter en tripp till Tulear och Ifaty där vi hyrde en bungalow som låg 3 meter från vattnet. Inte helt fel...
(Taxiresan mellan Tulear och Ifaty var ett äventyr i sig. Det är ca 2 mil och det tog 4 timmar. Vägen är visserligen sjukt dålig och består mest av gropar i sanden. Men dessutom om taxijäveln fastnar ca 20 ggr och man får kliva ut och putta på och sen så havererar taxin mitt ute i bushen mitt i natten så hajjar ni...)
Efter Ifaty åkte vi till den trevliga ön Sainte Marie och den ännu mindre ön Ile aux Nattes och stannade en vecka. Därefter drog vi till Mananara och hälsade på kusinerna och mormor..

Kom hem i lördags kväll. Var hemma i 2 timmar innan det var dags att åka till SöS akuten och häcka i 7 timmar för att få antibiotika mot mitt inflammerade ben. Det var måttligt kul men det kostar att ligga på topp..

No comments :

Post a Comment