Thursday, February 5, 2009

Certifiering lönar sig visst!

IDG refererar i en artikel idag till eworks undersökning där man bl a konstaterar att certifieringar inte lönar sig. Oerhört defensivt tycker vi på Nansen som satsar stenhårt på just certifieringar. Och vi gör det inte för sakens skull utan av den anledningen att det är lönsamt för oss som webbyrå. Idagsläget är hälften av våra utvecklare Microsoft Certified Professional Developer med webbinriktning eller högre. Halva gänget är certiferade EPiServerutvecklare. Inom det närmaste året kommer samtliga utvecklare hos oss att ha nått den nivån genom ett företagsanpassat program som vi kör tillsammans med Addskills sedan 2008. Hur kan det då vara lönsamt att satsa på detta? Jo, det finns tre skäl som är viktiga att lyfta fram.

  • Högre kvalitet

    Vi jobbar standardiserat och väljer korrekt arkitektur i våra Webbprojekt. Det förenklar och sparar tid för oss och våra kunder samtidigt som kvaliteten i det vi levererar blir högre.

  • Bättre rekrytering

    Genom att satsa mycket pengar på kompetensutveckling lyckas vi attrahera och behålla människor som verkligen brinner för webbutveckling och som vill fortsätta utvecklas och lära sig mer.

  • Marknadsföringsvärdet

    När vi som relativt liten aktör på marknaden kan uppvisa en hög kompetens och dessutom backa upp det med tunga certifieringar inom relevanta teknikområden ökar våra chanser att konkurrera med betydligt större företag.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att bara ovanstående tre punkter har mer än väl gjort att vi kan räkna hem våra investeringar i kompetensutveckling och certifiering. Dessutom får vi ju som Microsoft Gold Certified Partner i princip all programvara vi behöver för verksamheten helt kostnadsfritt.

No comments :

Post a Comment