Monday, February 2, 2009

DagensMedia skriver om FilippaK

DagensMedia har gjort en intervju med Filippa K om deras satsningar på webben. Som vana läsare av denna blogg vet ni att vi på Nansen gillar deras satsning.

Läser att Filippa K anser att deras webbplats är en av de viktigaste egna kanalerna för kommunikation. Detta synsätt är ju ett klart moget sett att se på sin webbplats och betyder troligen att Filippa K inte bara ser webben som en kostnadspost. Utan som en kanal som kan bidra till ökad försäljning och ökad marknadskännedom. I artikeln går det även att läsa att antalet besökare har ökat markant, från ca 400 i veckan till 11 000. Denna ökning krediteras ett enklare publiceringssystem (wordpress.org) vilket frigör mera tid för att skapa nytt innehåll på webbplatsen.

Det enda konstiga i artikeln tycker jag är följande

"Klädföretagets tidigare strategi var att ha en sajt som låg i tekniskt framkant. Detta ledde till att den var omöjlig för sökmotorer att hitta och att den var mycket svår att uppdatera. "

Är det verkligen en site i teknisk framkant? Jag misstänker att det man menar är att deras förra webbplats troligen var byggd helt i Flash utan möjlighet till enkla uppdateringar eller möjligheter att kunna skicka länkar till sidor. Med andra ord den typ av webbplats som många av Filippa Ks konkurrenter fortfarande lider av.

No comments :

Post a Comment