Friday, February 13, 2009

Internet är kanske nåt att ha ändå

1999 till 2001 arbetade jag på hostingföretaget WinEasy som hostade några av de största dotcomsatsningarna. Efter att ha sett deras uppgång och fall har jag haft haft en liten men ettrig och gnagande känsla av att satsningar på internet är riskabla. Att internet egentligen inte är något som man kan tjäna pengar på.
Hur bra det än har gått för Google och hur viktigt internet än har blivit som informationskanal sedan millennieskiftet har inte känslan riktigt släppt, tills nu.
Igår kväll låg jag och strökollade på CNN (närmare bestämt på när galningen Richard Quest lyckades förklara varför koppar och silver har haft annorlunda prisutvecklingskurvor under finanskrisen på ett märkligt intressant sätt) när det blev nyheter, där de bland annat berättade att den brittiska drottningen precis släppt sin nya site (oklart om hon själv tryckte på knappen). En site i sann web 2.0-anda.
När till och med den brittiska drottningen har en bilddagbok och medlemmar av det brittiska kungahusets positioner går att följa via Google maps så kände jag att dotcom-såret läkte lite. Internet är kanske nåt att ha ändå.

Nu måste jag bara komma på ett sätt hur jag också ska kunna rättfärdiga att döpa ett javascriptbibliotek till palace.js...

No comments :

Post a Comment