Wednesday, March 18, 2009

Praktikanten har ordet

Japp, Nansen har fått en praktikant på halsen, som dessutom fått hedersuppdraget att få skriva inlägg på Nansenbloggen ett par gånger i veckan. Jag heter Cecilia och läser Programutveckling .NET på Nackademin, där jag snart läst år 1 av 2. Läsåret avslutas med 15 veckor praktik och jag är just nu inne på min tredje praktikvecka.

Innan jag började praktiken så blev jag påkostad en EPiServer-utbildning samt utbildning i .NET, blev riktigt glad över det då jag har varit väldigt nyfiken på EPiServer. Har aldrig jobbat i ett CMS förut så det blev ett helt nytt "tänk", men än så länge så trivs jag med EPiServer. Har lärt mig en hel del om sidtyper, propertys etc. Första 2 veckorna så fick jag vara med och utveckla en webb-applikation till en av Nansens största kunder (hjälp!) och jag har lärt mig massor. Lirat med PageDataCollections, nästlade Repeaters, loopa ut och presentera data från EPiServer-sidor på ett snyggt sätt, gjort MasterPages och slagits med divvar. Allt har varit fantastiskt kul och jag ser fram emot resterande 12 veckor här på Nansen.

10 comments :

 1. Du kommer att bli en lika bra bloggare som webbutvecklare. Keep up the good work!

  ReplyDelete
 2. Snygg öppning.....

  ReplyDelete
 3. Kul att du är igång Cecilia. Bra skrivet!

  ReplyDelete
 4. hellre slåss med divvar än att slakta dem. Go go go! :)

  ReplyDelete
 5. grymt att praktikanten börjat blogga!

  och förresten..tack för att du stal 4kg godis och ställde på mitt bord!!!

  ReplyDelete
 6. Och det här är bara början, du kommer att glänsa när du kommer tillbaka till plugget!

  ReplyDelete
 7. Kul att det verkar gå bra för någon annan i klassen.

  ReplyDelete