Wednesday, March 18, 2009

Praktikanten har ordet

Japp, Nansen har fått en praktikant på halsen, som dessutom fått hedersuppdraget att få skriva inlägg på Nansenbloggen ett par gånger i veckan. Jag heter Cecilia och läser Programutveckling .NET på Nackademin, där jag snart läst år 1 av 2. Läsåret avslutas med 15 veckor praktik och jag är just nu inne på min tredje praktikvecka.

Innan jag började praktiken så blev jag påkostad en EPiServer-utbildning samt utbildning i .NET, blev riktigt glad över det då jag har varit väldigt nyfiken på EPiServer. Har aldrig jobbat i ett CMS förut så det blev ett helt nytt "tänk", men än så länge så trivs jag med EPiServer. Har lärt mig en hel del om sidtyper, propertys etc. Första 2 veckorna så fick jag vara med och utveckla en webb-applikation till en av Nansens största kunder (hjälp!) och jag har lärt mig massor. Lirat med PageDataCollections, nästlade Repeaters, loopa ut och presentera data från EPiServer-sidor på ett snyggt sätt, gjort MasterPages och slagits med divvar. Allt har varit fantastiskt kul och jag ser fram emot resterande 12 veckor här på Nansen.