Friday, March 6, 2009

Sociala webben to the extreme

läste för ett par dar sen på mashable.com att företaget skittles hade relanserat/redesignat sin hemsida (skittles är för er som inte vet ett populärt brittiskt godismärke, lite som M&Ms). och eftersom sociala medier är det nya svarta så gjorde de helt enkelt så att de tog och bytte ut sin hemsida mot sin twitterström, med några extra infoboxar som flöt över allt annat innehåll på sidan. grymt djärvt och galet coolt kan man ju tycka (eller inte tycka). jag tyckte iallafall att det var riktigt modigt tänkt och rätt tänkt. till en början iallafall...
för i ärlighetens namn, hur ofta slösurfar du in på cloettas hemsida för att läsa spännande artiklar om kexchoklad? då är det väl roligare och mer intressant med deras twitterström väl? så tänkte iallafall jag. och så tänkte nog skittles. ända tills folk fick för sig att sabba deras twitterström med puckade spaminlägg och skrev en hel massa mög och skit om företaget. och det var väl inte så lyckat längre då. synd tycker jag för här hade vi ett innovativt försök att använda 2.0-web på ett spännande sätt.

jaja..säkerligen kunde de ju ha modererat sin sida på nåt sätt, tex genom att inte visa upp twitterströmmen i realtid utan kanske pumpat ut inläggen från RSS och sen filtrerat lite puckade ord och inlägg. vissa grejer hade ju alltid slunkit igenom men de hade nog sluppit det värsta. well..de gav iallafall upp twitterförsöket. dock så gav de sig faktiskt inte helt och hållet. så istället för twittersidan så visas nu wikipediaartikeln om skittlesgodiset upp när du surfar in på skittles.com!
får se hur länge det här varar nu då innan puckona försöker sabba detta med

No comments :

Post a Comment