Tuesday, May 5, 2009

Getupdated vill sälja publiceringsverktyg

Jag blev just på vår växeltelefon uppringd av en dam från Getupdated som sökte VD/webbansvarig. Jag anade vad saken gällde och kunde inte motstå att svara ”Vad gäller saken?”, vilket resulterade i följande dialog:

- Damen: ”Ja, det är så att vi på Getupdated utvecklar webbplatser baserade på ett publiceringsverktyg som gör att ni enkelt kan hålla er webbplats uppdaterad”
- Jag: ”Aha, vad spännande. Vi gör nämligen exakt samma sak. Så vi är säkert konkurrenter”
- Damen: ”Ok, men då får jag tacka för mig”

I efterhand kan jag inte låta bli att känna viss ånger att jag inte beställde en demo av det fiffiga publiceringsverktyget :-).

Leve telefonförsäljare!

3 comments :

 1. Såg den lilla raden via twitter.

  Nej det var säkert AddCMS www.addcms.se som var på tal som inte är en epi :)

  Fiffigt och användarvänligt är det men kraftfulla seo funktioner men det är riktat till en helt annan målgrupp än epi.

  ReplyDelete
 2. hahaha! precis samma sak har hänt mig på mitt förra jobb. det var dock inte getupdated som ringde utan nån annan obskyr säljare från nåt mysko bolag som ville sälja nåt hemmahackat CMS med färdiga mallar å skit. jag sa att jag kunde bygga det bättre själv. då blev snubben förbannad och sa att det var jätteavancerat etc. då nämnde jag att "du har ringt en webbyrå och jag är systemutvecklare.."

  ReplyDelete
 3. Det bästa är att dessa CMS-telesäljare ringer till A- och O-listebolag.

  Kommunikationschefen svarar:
  "- Jaha, javisst vill vi köpa vårt framtida CMS för alla koncernsajterna. Jag slår till! Jaha, bara 2,5 miljoner. Bra att du hade så trevlig röst och sån insyn i produkten och vår verksamhet.

  ReplyDelete