Wednesday, May 27, 2009

udersökning om mobiltelefoner

IDG-tidningen PC för alla gjorde en intressant undersökning om vad svenska folket tyckte om mobiltelefoner. och det var ett rätt roligt och för mig lite oväntat resultat som presenterades. SonyEricssons lurar fick betyg som mest användarvänliga telefon. där hade man kanske förväntat sig iPhone. Troligtvis är inte pekskärmsmobiler helt mogna ännu eller så är inte folket mogna för pekskärmar. Det är ju i sanningens namn fruktansvärt mycket enklare att SMSa med vanliga knappar.

SonyEricssons lurar fick även toppbetyg i kategorin "mest prisvärd" samt "snyggast". Att SE-lurarna fick betyg som snyggast hade man kanske inte förväntat sig heller riktigt.

Applelurarna fick iallafall bäst betyg i kategorin "mest statusfylld". Där hamnade återigen SE högt på en andraplats. Personligen är jag lite förvånad att samsung hamnar så lågt med tanke på att de har spottat ur sig en drös snygga sk modelurar de senaste åren.

Motorola hamnar i princip sist i varje kategori.

jag hade personligen inte röstat enligt det resultat som blev, men det är ju faktiskt liiiite svårt att käfta emot resultatet av undersökningen då det var ca 6000 personer som ingick.
detta visar ju att det som "folk i branschen" tycker och tänker inte alltid är det rätta och detsamma som den stora massan faktiskt tycker/tänker/vill ha.

jag misstänker dock att lite lokalpatriotism har spelat in.

http://www.idg.se/2.1085/1.231614/sa-hyllar-och-sagarni-mobiltillverkarna

No comments :

Post a Comment