Sunday, June 28, 2009

Ny version av Page Type Builder som möjliggör enklare testning

I början av månaden skrev jag om ett projekt som då var på experimentstadiet, Page Type Builder. Sedan dess har jag uppdaterat det tre gånger och vi har börjat använda det i ett projekt.

Hittills har jag fått en hel del positiv feedback och många bra idéer om hur det kan vidareutvecklas, både inifrån det projekt där vi använder det och från EPiServer och andra EPiServer partners.

Idag släppte jag version 0.7 vilken är den fjärde versionen (versionsnumreringspolicyn kräver lite arbete). Denna version innehåller klassen PageDataFactory som till viss del erbjuder samma metoder som EPiServers DataFactory. Dock returnerar denna klass PageData objekt med rätt underliggande typ för sidor vars sidtyper är deklarerade i kod. PageDataFactory möjliggör också testning utan att man behöver gå mot DataFactory då denna, eller rättare sagt den klass som delegerar till DataFactory, kan mockas.

Såväl koden som en assembly som är färdig att användas kan laddas ned från projektets site på CodePlex .Mer om vad denna version innehåller finns att läsa på min blog på EPiServer Labs.

Alla som laddar hem projektet, testar det, kollar igenom koden och ger mig feedback får en gratis badtermometer*!

*Gäller så länge lagret räcker.

3 comments :

 1. "Idag släppte jag version 0.7 vilken är den fjärde versionen (versionsnumreringspolicyn kräver lite arbete)."

  hehe

  ReplyDelete
 2. :)

  Kommentaren räknas dock inte som feedback. No badtermometer for you! ;)

  ReplyDelete
 3. jag har redan en termometer!
  du gav mig en helt utan krav på motprestation, remember

  ReplyDelete