Thursday, July 23, 2009

Is it a bird? Is it a plane? No it's a EPiServer property!

Som jag tidigare har skrivit om håller jag, med grymt uppskattad feedback från mina Nansenkollegor, EPiServer och andra EPiServer partners på med ett litet projekt kallat Page Type Builder som möjliggör typad åtkomst till properties och arv mellan sidtyper i EPiServer CMS.

Idag, efter många sena kvällars slit släppte jag version 0.8 av projektet.
Mycket tack vare Cristian Libardo på EPiServer kan man nu med Page Type Builder reducera att skapa en EPiServer property och skriva kod för att komma åt den till:

[PageTypeProperty)]
public virtual string MainBody { get; set; }

Inte illa om jag får säga det själv (plus att det var ju Cristian som gjorde det :)).

Mer information om projektet och releasen finns på min blog, som jag för övrigt precis har flyttat till egen domän för att få lite mer enhetlighet och möjlighet till bredare kolumner och annan syntaxhighlighting.

No comments :

Post a Comment