Tuesday, August 11, 2009

Nu med Windows 7

Målet med gårdagen, som var min första dag efter ett skönt sommaruppehåll, var att installera om datorn. Höstens utmaningar kommer att kräva en rapp dator! Eftersom Nansen är Microsoft Gold Certified Partner har vi fått tillgång till Windows 7 RTM (Release To Manufacturing), så självklart ville jag prova den.

Jag brände ut en installationsskiva. Med den hängde sig programmet redan boot-läge och rapporterade ett fel i någon av mina inkopplade "devices", trots att ingenting externt var inkopplat. Jag testade skivan i en annan dator där den fungerade utmärkt. För att komma vidare var planen att installera en ren Windows Vista för att därifrån sedan uppgradera till Windows 7 - ett förfarande som jag normalt sett ogillar. När inte heller det fungerade, så började jag ändå ana oråd med min DVD-skiva. Jag installerade därför ett program för att bränna ISO-filer till DVD och kort därefter så hade jag en ny Windows 7-skiva. Den fungerade klockrent.

Nu sitter jag alltså här med en helt nyinstallerad dator och det känns ungefär som att vara nyduschad. Att uttala sig om för- och nackdelar är alldeles för tidigt, men det känns ju som att Vista är en lättspöad föregångare.

1 comment :

  1. fan får vänta tills nästa vecka innan jag kan installera

    ReplyDelete