Friday, August 28, 2009

Nybliven MCTS

De senaste veckorna så har mina dagar bestått av jobb och mina kvällar av plugg. Målet var att ta ett Microsoft-Cert som skulle leda till MCTS – Microsoft Certified Technology Specialist.

I början av sommaren så stack Jonathan en 800-sidor tjock bok i handen på mig, det var nog med omtanken att jag kanske hade sjukt lite att göra i sommar. Med boken i näven kände jag paniken att dessa 800 sidors innehåll även skulle fastna i min hjärna. Jag började lite lätt, 2-kilos-boken fick följa med till och från jobbet som tunnelbane-lektyr. Sen blev det semester och boken blev totalt bortglömd.

När jag i början av Augusti kom tillbaka från semestern så låg den enorma boken på min plats för att påminna mig om dess existens. Paniken kom krypande och svetten lackade i pannan (Ja, nästan i alla fall). Det var bara till att sätta igång, på riktigt! Certet skulle skrivas i slutet av Augusti så det brann i knutarna. Många Augusti-kvällar bestod då av plugg, vissa kvällar gick det bra, vissa kvällar hade man teflon-hjärna.

I förmiddags kl 10 var tiden då det skulle ske. Jag och min kollega Emil, som också hade målet att ta detta cert, tog en kaffe först och samlade på oss massor med godis att ta med in till själva skrivningen. När det var dags så tog jag med darrande händer med kaffe samt godis och valde en lämplig plats. Hjärtat slog väl i 180 och illamåendet ökade (ja, jag blir så nervös och nojjig inför sådana här prov). Provet tog en dryg timme att göra och det gick vägen! Jag klarade det med lite marginal medan ärke-skägget Emil kunde stoltsera med 907 poäng (av 1000)!

Nu kan jag vila från cert-ångest i alla fall ett par veckor. 8:e september så börjas det igen, då ska vi på Nansen på kurstillfälle 1 av 3 inför det sista certet som krävs för MCPD – Microsoft Certified Professional Developer.

Underbart dock med ett företag som kostar på sina anställda och satsar på vidareutbildning! Det gör att man aldrig kan bli uttråkad eller känna att man inte utvecklas.

Nu ska jag knäcka en bärs för att fira detta!

4 comments :

 1. Du är grym, syrran! Ska köpa en Mach3 åt dig!

  ReplyDelete
 2. Grymt!

  Grattis till dig Cecilia och Emil.

  Knäck en bärs du. Det har jag redan gjort :-)

  ReplyDelete
 3. grattis! knäck inte alltför många bärs nu bara. då kanske du glömmer allt du lärt dig

  ReplyDelete
 4. Wohooo! Grattis grattis! Det kommer bli skäggigt på skeppsbron ikväll!

  ReplyDelete