Friday, September 11, 2009

Ingen Iphone 3GS ingen Exchange


I och med version 3.0 av iPhone fick alla företagsanvändare en anledning att skaffa iPhone tack vare inbyggt stöd för Exchange. När Apple gjorde detta var det egentligen ett fulhack för att kringå krypteringen av uppkopplingen mot Exchange. De gjorde det för att äldre versioner av iPhone inte stödde detta. I och med iPhone 3GS och version iPhone OS 3.1 har Apple åtgärdat det.
iPhone 3GS har nämligen den krypteringsstöd som den gamla iPhone saknade. Vilket kan tyckas konstigt att ett sånt stöd inte finns med i en modern telefon. Antagligen var det ett mycket medvetet val från Apples sida, ett konstigt sådant. För visso är det inte det enda konstiga iPhone beslutet.

Det kan diskuteras om Apple gör en tabbe eller inte genom att helt utesluta alla gamla iPhone mobiler utan krypteringsstödet. Microsoft's standard och rekomendationer är att man ska använda krypterade uppkopplingar när man kopplar upp sig mot Exchange, vilket är en mycket sund rekomendation. Vem vill koppla upp sig mot företagets interna system utifrån utan kryptering? Inget vettigt företag skulle lämna öppna ingångar till sina system utan VPN.

Nåja, de som i fortsättningen vill kunna synka sin iPhone mot Exchange måste helt enkelt uppgradera till en iPhone 3GS och Apple får sälja fler nya lurar.

No comments :

Post a Comment