Thursday, September 10, 2009

Unsubscribe i epimail

nån som vet hur man inkluderar en unsubscribelänk i sina sidmallar som skickas av epimail?
isåfall, posta gärna ditt svar i kommentarerna...

7 comments :

 1. För EpiServer Mail 4.4 SP1 är det relativt enkelt. Man lägger in länken nedan på valfri plats

  <a href="§unsubscribeUrl§">Avregistrera dig</a>

  §unsubscribeUrl§ kommer att subtitueras med information från episervermail.config (unsubscribeUrl attribut på editor elementet). Med defaultinställningarna landar man på den exempelsida som kommer med installationen.

  ReplyDelete
 2. För att förtydliga Pers svar, man bör installera Hotfix 1 (http://world.episerver.com/en/Download/Items/Hotfixes/EPiServer-Mail/Hotfix-1---EPiServer-Mail-44-SP1/) eftersom den löser problem med denna substituering när innehållet hämtas ur CMS-sidor.
  Utan hotfix 1 är den rekommenderade lösningen att göra en länk som pekar till samma adress som inställningen i episervermail.config.

  ReplyDelete
 3. jag har installerat 4.4 SP1 men jag får ett error då den försöker hämta unsubscribeUrl från episervermail.config. loggen säger att det är ett okänt attribut. mycket märkligt..

  ReplyDelete
 4. Ja, det du säger låter märkligt.
  Ett <editor>-element i EPiServerMail.config kan se ut så här i SP1:
  <editor defaultFromAddress="no-reply@example.com" defaultFromName="Example.com Mailing Service" goMailUrl="http://localhost:17002/EPiServerMail/Public/GoMail.aspx"
  mailFromAddress="support@example.com"
  goMailImageUrl="http://localhost:17002/EPiServerMail/Public/pixel.gif" encoding="iso-8859-1"
  editorWebServiceUrl="http://localhost:17002/EPiServerMail/Public/EPiServerMailService.asmx"
  unsubscribeUrl="http://localhost:17002/EPiServerMail/Public/Unsubscribe.aspx?rid=§recipientId§&mid=§messageId§"/>

  Bara för att verifiera att det verkligen är 4.4 SP1 som ligger i din app, kan du kolla att EPiServer.Mail-dllerna i din bin-mapp har version 4.4.343.20.

  ReplyDelete
 5. @kristoffer: jag hade DLL version 4.4.0.141. så det var det som var felet. men jag drog verkligen ner filen från episerver world som hette episerver mail 4.4 SP1! har ögonvittnen!

  ReplyDelete
 6. När du installerade 4.4 SP1, så dyker den upp i Deployment Center. Inga ändringar görs i 'deployade' web-appar. För att uppgradera en 4.4 till 4.4 SP1, så måste du använda deployment centers uppgradering till 4.4 SP1 på varje enskild web-app du vill uppgradera. Det händer ibland att något av dessa moment missas - kan det ha hänt i ditt fall?

  ReplyDelete
 7. @kristoffer: det var en helt clean install av epimail! ingen version fanns tidigare på maskinen. men nu har jag andra problem. funkar inte att installera epilamil alls på stagingservern. den klagar på min web.config att den är malformed xml. det här går inte så jäkla bra...

  ReplyDelete