Thursday, October 22, 2009

Firebug lite och firebug wiki

twitter är så jäkla grymt!
som alla som pular med webb i sverige bör göra, så följer jag Robert Nyman. Imorse så såg jag att han twittrade om firebugwikin och att all hjälp med wikin tacksamt emottogs:

robertnyman All new Firebug wiki! http://bit.ly/2rMb6V Anything to add? Please help out!

well..jag surfade in direkt och kollade wikin för att se vad som fanns där.
fick genast upp ögonen för "firebug lite".
Liiite sent kanske eftersom den verkar ha funnits sedan 2008 åtminstone. Jag vet inte om det är fler av er som likt mig inte visste om detta, men med firebug lite så kan man få lite av firebugs fantastiska funktionalitet i andra browsers. Tex IE, Safari och Opera. Man lägger in en referens till firebug lites JS-fil och sen kan du tex inspektera element och lattja med JS-konsolen nästan som på riktiga firebug.För ännu bättre funktionalitet så kan man lägga till en bookmarklet i bokmärkesfältet som injektar de nödvändiga scripten så kan man inspektera vilken sajt som helst utan att ha tillgång till källkoden. Om du inte redan använder det så börja nu!

shit..jag känner mig sjukt efter som inte visste om detta...

P.S.
Hjälp gärna till med wikin om du har något att tillägga!

No comments :

Post a Comment