Wednesday, November 18, 2009

andra dagen på web2.0 expo

idag var en mycket bättre dag än igår på web2.0 expo. bättre talare överlag och bättre ämnen. dagens bästa var Baratunde Thurston som höll en grymt rolig keynote om hashtaggar på twitter. publiken skrattade konstant under hela keynoten! tempot var fruktansvärt högt både i hans snack, hans powerpointslides och livetwitterfeeden bakom hans rygg! det var så sjukt bra alltihop så man glömde nästan lyssna på vad han sa för man ville läsa hans slides samtidigt som man ville se alla kommentarerna på twitterfeeden. simultanförmågan fixade dock inte att ha kolla på alla tre grejerna samtidigt.

det jag tänkte ta upp här var dock dagens sista ämne som jag gick på: security, liability and identity in social media. en panel på 4 personer diskuterade identitet och sociala medier. hur hanterar man anställda som bloggar, twittrar eller facebookar negativt om det egna företaget? hur hanterar man det faktum att höga chefer via sin position bygger upp enorma kontaktnät på linkedin plötsligt slutar och tar med sig alla dessa kontakter. om en karismatisk person som alla i branschen förknippar med ett visst företag och som är företagets ansikte utåt har ett twitterkonto där han twittrar om företaget plötsligt får nytt jobb på ett annat konkurrerande företag, vad gör man då? vem äger twitterkontot? personen eller företaget?

det börjar bli dags för avtal som reglerar den anställdes ansvar i sociala medier. panelen frågade åhörarna hur många som redan hade sådana avtal och det var faktiskt ett fåtal som hade det. och rätt många ansåg att det behövdes även om de själva inte hade det.

ett relativt nytt problem har dykt upp iochmed att företag mer och mer använder sociala medier och att vissa personer inom företagen använder sociala medier men personen förknippas med företaget i sitt användande.

ämnet var faktiskt riktigt intressant men jag orkade inte sitta kvar på hela. det var strul med tekniken och det blev rundgång i ljudet så mitt huvud exploderade nästan. jag stack en kvart innan det slutade. men jag tror jag fick höra det intressantaste.

well...nu ska jag dricka bärs! vi hörs..

tweets om web2.0 expo hittar du här: http://twitter.com/#search?q=%23w2e
#w2e

No comments :

Post a Comment