Thursday, November 12, 2009

En helt vanlig dag på TechEd Berlin


Här kommer en sammanfattning från gårdagen.

Började dagen med att labba lite med Dynamic Data då vi inte hittade någon intressant session att gå på.

Efter det så var det en session "The role of the Software Architect" som hölls av Magnus Mårtensson. Väldigt underhållande må jag säga. Åhörarna fick dela med sig av sina åsikter och den som vågade det blev bjuden på choklad. Det Magnus nämnde bl.a. är hur viktigt det är att den som har arkitektrollen även släpper in de övriga i teamet som får tycka till och komma med idéer om själva arkitekturen. Nästa session var "Unit Testing Best Practices" och hölls av Roy Osherove.

Senare på eftermiddagen så passade vi på att besöka sevärdheter såsom Checkpoint Charlie och tog en titt på en bit mur som finns kvar. Berlinmuren är ett hett ämne just nu genom att i måndags så var det 20 år sedan muren föll, det har nog knappast någon missat.

Efter det så drog vi vidare till ett event som Microsoft bjudit in oss till som
hölls på Solar. Riktigt trevligt ställe som ligger på 17:e våningen så man hade väldigt fin utsikt över Berlin. Där fick vi tillfälle att prata med bl.a. Tess Ferrandez (som jag för övrigt sålde in HTC Hero till), Magnus Mårtensson samt Microsoft MVP'n och Silverlight-experten Shawn Wildermuth, samtliga är talare på TechEd.

Berlin är för övrigt en mycket trevlig stad. Man skulle behöva mera tid till att utforska staden och allt vad den har att erbjuda. Vi har i allafall hunnit besöka Berlins motsvarighet till NK, KaDeWe. Där såg vi en mycket lustig förbudsskylt; en överstruken foppatoffel... Det var alltså förbjudet att använda foppatofflor där inne. Helt OK enligt min mening.

I morgon kommer jag blogga om en session som jag sett fram emot; "Visual Studio Tips and Tricks". Hoppas den kommer bjuda på massa nyttigheter.
Det var allt för idag!

3 comments :

 1. trevligt inlägg!
  man blir ju riktigt sugen på att vara där.
  men vi drar ju på söndag till web 2.0 expo så då får ni vara avis på oss istället!
  :-)

  ReplyDelete
 2. Instämmer om trevligheten i rapporten!

  Du frågade inte var man kunde få tag på såna där skyltar? Skulle vara kul att tapetsera hela Stockholm med dem till sommaren och se vad som händer.

  ReplyDelete
 3. Thank you so much for sharing such an intresting blog with us.

  ReplyDelete