Thursday, November 19, 2009

Första dagen på #w2e

Jag och Rudde började första dagen på Web2.0expo med att gå på ett föredrag av Josh Holmes från Microsoft och James Ward från Adobe som handlade om Rich Internet Applications. En hel del var show off från de olika frameworken.
T.ex CMA Music Festival Website som bygger på silverlight. Verkar väldigt likt photosynth och verkar använda seadragonmotorn.
Samt en annan silverlightapplikation på iis.net där film i 1080p kvalitet stremas direkt i browsern.
Enligt James och Josh gör browseroberoendet att man kan fokusera på rätt saker i utvecklingsfaserna. Precis som när det gäller desktopappar gäller det att vara försiktig med minne, läckor och det faktum att folk har olika kraftiga datorer.

De tog upp några saker man bör tänka på. De flest självklara, men intressant var att man avslutade med att prata om riskerna med att snöa in på bara en teknik/ramverk. Istället bör man använda det ramverket som passar bäst för sammanhanget.

Ett annan intressant session var när Dwight Merriman pratade om hur databasvärlden för nyutveklingsprojekt kommer att ha förändrats inom 12 månader. Lite likt tankesättet med EpiServer DynamicDataStore kommer man lagra mer valfri data i platta databasstrukturer istället för relationsdatabaser.

MongoDB, vilket hans produkt kallas, jobbar med att lagra hela JSON-objekt. Med ganska trevlig syntax kan man göra slagningar direkt mot datat i JSON-objekten. En fördel är att man på detta sättet slipper oroa sig för SQL-injections.

No comments :

Post a Comment