Wednesday, November 11, 2009

publish failed i visual studio

hade ett riktigt irriterande problem igår i visual studio. jag har en solution med 10 projekt i, varav 2 är webbprojekt. allting byggde fint när jag körde build på alla projekt. nån enstaka warning som jag inte brydde mig om.
nu ville jag publicera detta till stagingservern, så jag klickade "publish".
men då får jag "publish failed"??
jag fattar nada. men jag är på väg hem så jag hinner inte grotta ner mig i problemet. det är dock jävligt irriterande och jag funderar halva kvällen på detta.
nu när jag kom till jobbet idag så googlade jag runt lite och det fanns som vanligt andra människor med samma problem som jag. alla var i princip lika irriterade och förbryllade.
men en smart snubbe i ett forum sa att om man har en fil i nåt av projekten med den där lilla fula gula varningstriangeln (filen saknas) så kan man få just detta error. så jag gräver mig genast ner i mina mappar med bilder, javascript och CSS-filer för att se om nåt saknas. och ser man på! en gif-bild med en skrikande gul triangel!
jag excludar den från projektet och testar publish igen!
det funkar! stabilt!
google is your friend...som vanligt

http://forums.asp.net/t/1259907.aspx

1 comment :

  1. Jag har råkat ut för samma fel, om du väljer att visa output-fönstret borde fel beskrivas och vilken fil det handlar om.

    ReplyDelete