Friday, December 18, 2009

Arlakartan med EPiServer och Google Maps

Om ni frekvent besöker Arla.se, så har ni kanske lagt märke till två nya applikationer som sedan en tid sedan finns på sajten. Om inte, så kan ni läsa om dom här.

Arlakartan
Nansen har utvecklat en webbapplikation som visar Arlas samtliga bondgårdar på en Google Maps-karta. Totalt är det närmare 4000 gårdar och det syns tydligt att Arla dominerar hela mellansverige. Med så många gårdar lades stor vikt vid optimering för att inte ska upplevas alltför långsam då det är mycket data som ska hanteras, speciellt i utzoomat läge.
Alla gårdar kan administreras enkelt ifrån Arlas EPiServer-gränssnitt. EPiServer returnerar sedan JSON-objekt till klienten som används för att integrera med Google Maps. Det finns förstås möjlighet att filtrera bland olika typer av gårdar och även hitta närmaste gård utifrån en angiven adress. Testa Arlakartan här!

Bondebloggen
Vi har även satt upp en blogg för Arla där några av Arlas bönder dagligen bloggar om hur det är att bedriva bondgård, djurskötsel, mjölkproduktion och en massa annnt intressant. Bloggen är baserad på Wordpress och kommer inom kort att uppdateras men ny design, nya funktioner och mer information. Kolla in bloggen här!


Både Arlakartan och Bondebloggen har utvecklats i nära samarbete mellan Nansen och DDB.

No comments :

Post a Comment