Monday, August 23, 2010

ABFs nya portal lanserad

Nansen släpper idag tillsammans med Xlent (projektledning och integrationer mot betallösning) och Deasign (design) den nya gemensamma portalen för ABF.

ABF har velat samla alla sina avdelningar i en gemensam portal där struktur och utseende är enhetligt och genomgående. Den nya portalen är orienterad kring sök istället för navigering, vilket bland annat märks på den stora sökrutan som är central i designen. Varje avdelning har fått en egen sida i portalen, som de kan fylla med information och bilder efter eget tycke och smak utan att den bryter mot det enhetliga utseendet. Funktionalitet som sökning och puffar följer med från huvudsidan.

EPiServer har använtas som CMS-plattform och för all sökrelaterad funktionalitet har SiteSeeker använts. Mycket jobb har lagts på att sajten ska kännas snabb och lättanvänd, trots det stora antalet sidor (över 20 000). Nytt för ABF är att kurserna numera kan betalas online, betaltjänsterna levereras av PayEx. Alla registreringarna går direkt in i ABFs bokningssystem. Bland andra features märks EPiMail för massutskick av mail och Nansens egen puffhanterare Fluid.1 comment :

  1. http://www.mkse.com/2010/08/23/abf-valde-episerver-av-nansen-siteseeker-deasign-och-xlent/

    ReplyDelete