Monday, February 21, 2011

Inputfält i mobilappar

Appar är hett nu. Alla ska ha en app. Funtar på att bygga en app åt min son (fan va coolt det är att säga att man har en son!). Bara för att liksom...

Men en grej som jag irriterar mig ruggigt mycket på är appar som inte har rätt sorts inputfält. Om det är ett fält som man ska mata in siffror i eller webbadresser eller epostadresser se då till att fältet har rätt typ! Jag vill slippa trycka en extra gång för att få fram det numeriska tangentbordet om det är ett fält för siffror och jag vill få fram specialtangentbordet för URLer om det är en URL som ska matas in! Detta är ju funktionalitet som telefonerna har inbyggt och då ska det banne mig användas! Kappish?!

Apropå detta, ni som har Danske Bank, ladda ner deras mobilapp! Riktigt bra och dessutom med inbyggd funktionalitet för att scanna fakturor så man slipper mata in uppgifterna för hand!
Ni hittar apparna (iphone och android) här:
http://www.danskebank.se/sv-se/privat/hembanken/tjanster-i-hembanken/pages/mobilbank.aspx?sc_cid=mobilbank|dbse|privat|smartphone

1 comment :

  1. Ha ha, det är sant, det är jävligt coolt att kunna säga "min son", hoppas jag kan göra detsamma någon dag.

    ReplyDelete