Monday, September 19, 2011

Nansen goes Hammarby Hill XC

I lördags var det dags för Nansen Team XC att göra tävlingspremiär på Hammarby Hill XC. Förväntningarna var på topp och psykkriget var intensivt sista veckan. Dom två cyklisterna såg påtagligt nervösa ut innan start, trots att det var "flickklassen", alltså ett varv av tre som huvudklassen kör, som skulle köras.

Starten går upp för Hammarbybacken och som den hängivne supporter jag är så hade jag tagit mig upp till toppen för att hejja på våra tävlande. Först upp av dom kom Viktor som såg stark ut och cyklade hela vägen upp.

Nån minut senare såg jag Andreas komma en bit ner i backen, gående!

I efterhand så har det bortförklarats med materialfel...

Både Viktor och Andreas hade sagt att dom hade 1:15 som mål för dom 20km och efter 1:10 så tog jag plats vid upploppet och började vänta. efter drygt 1:17 så dyker Viktor upp och går i mål som segrare i Nansenteamet.


Sen började en alltför lång väntan på Andreas. Vi hann spekulera i både trasig cykel och dödskrasher innan han till slut dök upp på tiden 1:31:48.


Andreas höll en lång utläggning om både växelproblem, krashade och medvetlösa tjejer och egna kramper som förklaring till sitt mindre lyckade resultat.


Här ser vi Viktor som nöjd vinnare och Andreas som besviken förlorare.

Efterspelet...
På kvällen när det skulle kollas resultat så upptäcks det att Viktor inte har fullföljt sitt lopp och står som "Brutit". Just nu är det oklart om han får det resultat han själv hävdar att han ska ha, nämligen en 41a plats på 1:17:nånting eller om han förblir som brutit i resultatlistan. Andras slutade på en 67e plats på 1:31:48 av totalt 74 fullföljande. Vinnaren körde på 54 minuter.

5 comments :

 1. Hi, i believe that i saw you visited my website so i came to go back the desire?.I’m trying to find issues to improve my website!I suppose its good enough to use some of your ideas!! 토토

  ReplyDelete
 2. Great delivery. Outstanding arguments. Keep up the amazing effort. 경마사이트

  ReplyDelete
 3. I truly love your site.. Great colors & theme.
  Did you make this amazing site yourself? Please reply
  back as I’m hoping to create my own personal website and would love
  to know where you got this from or just what the theme is called.
  Many thanks! 온라인카지노

  ReplyDelete
 4. However I wish to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing taste has been surprised me. Thank you 토토

  ReplyDelete