Monday, October 10, 2011

Nansen på Web2.0 Expo i New York - Dag 1

En trio av Nansen utvecklare har bestämt sig för att åka på fyra dagars konferensen Web 2.0 Expo som denna gång går av stapeln i det stora äpplet. För att kunna förena nytta med nöje så tar vi några extra dagar för att maxa resan med shopping och fest.

Det började med att vi tidigt möttes med tomma resväskor (som vid hemresan ska vara fyllda) vid Arlanda Express och begav oss ut mot Andreas land (Arlanda).

Redan när vi steg på planet kände vi att denna resa kommer att bli premium, vi var inbokade i Economy extra vilket innebär gott om benutrymme, fotstöd, elutag och en massa mat, godis och glass. Det första vi fick var en goodiebag som fick Martin att gå i taket. Anledningen var att han stressat runt på flygplatsen för att köpa en tandborste och förstås så innehöll denna påse bland annat en prima tandborste, 35 kronor åt skogen.

Efter ca 8 timmar, några filmer och något kilo tyngre så kliver vi av på Newark Airport.

Vi tar oss från New Jersey med en riktigt skojfrisk taxichaufför, som jobbar hårt för att maxa sin dricks. Skämt efter skämt som får oss alla i taxin att skratta högljutt .

Hela resan har hittills gott som en dans, nu håller vi bara tummarna att Roger Smith Hotel ska hålla måttet. Taxin bromsar in på 501 Lexington Ave (47:e gatan) utan för ett hotell med halvsliten entré med Roger Smith loggan. Vi kliver ur och dricksar vår nyfunna vän.

När vi kliver in på hotellet ser det ändå rätt sjyst ut där inne, och när vi får vårt rum på 15:e våningen av 16 så känns allt lugnt igen.


Vi beger oss snabbt ut på stan för att suga in atmosfären, vi blickar upp på det höga husen och bara njuter. Vi beger oss till Apple store som ligger uppe vid Central Park. Utan för är det ett stort folkhav som står och blickar ut över Steve Jobs minnesplats. Mängder med post-it lappar med budskap och hyllningar och äpplen i mängder. Ändå är nog det som sticker ut mest en halvnaken och mycket konstiga kvinna (bag lady?). Vi glider in i butiken och trängs med typ 1000 andra köper hörlurar och flyr.


Klockan är typ 15:52 när vi lämnar butiken vilket motsvarar 21:52 svensktid och gäspningarna börjar ge sig till känna. För att tanka i oss lite energi så sätter vi oss på Brasserie Ruhlmann vid Rockafeller Center och tar in varsin biff och en stor stark.

Med vår ny vunna erergi tar vi oss ner till turistfällan Times square och åker upp i den snurrande baren The View. Personligen ville jag beställa en manhattan på manhattan men den fanns inte i sortimentet. Vi snurrar ett kvartsvarv sen är drinken slut och vi drar vidare.Lill Hugo på Rangy hade gett oss ett tips om att dra till pier 66, och det gjorde vi och kände direkt att killen hade koll. Vi möttes av en skön style och satt ute i t-shirt med skylinen fram för oss och njöt av våran jättestora kanna med öl. Helikoptrar flög över våra huvuden och det vi tänkte var att New York är the place to be and Nansen the place to work.

När vi kände att Martin var i Zoombie mode så bestämde vi oss för att röra oss tillbaks till hotellet. Vi nattad Mr Lenngren (Småbarns förälder) och jag och Klas begav oss en trappa upp till terrassen på vårt hotell.


Sen citerar jag Latin Kings ”Resten av historien den får ni Gissa”.

Cliffhanger delux…


Hälsningar från NY!!!

1 comment :