Wednesday, October 12, 2011

Nansen på Web2.0 Expo i New York - Dag 2

Vaknar upp kollar på klockan som är 6 på morgonen, måste somna om för att kunna ställa om dygnet. Gör så och vaknar strax efter åtta. Då visar det sig att Klas redan är ute och springer i Central Park och Martin duschat och allt. Min tröst är att jag vet att det är jag som kommer vara piggast ikväll.

Gårdagen slutade som sagt uppe på terrassen där de firade någons födelsedag. Vi drog i oss varsin GT Lasse innan vi gick ner och la oss.

Nu var det dag två och man kände sig relativt pigg och utvilad för att gå ut och göra stan. Martin som är lite mer gangster än oss andra hade bestämt sig för att åka till Brooklyn och härja runt, medan jag och Klasse stannade kvar på trygga Manhattan.

Vi två strosade ner genom kvarteren och dök in i en och annan affär. Eftersom vi var i närheten av Ground Zero tänkte vi kolla in minnesmonumentet. Men då hörde vi plötsligt hög musik och möttes av 100tals människor. Det var Wall Street aktivisterna som hade byggt upp sitt läger där. Det rådde rena rama festival stämningen där och man blev helt varm i kroppen när vi minglade loss med majarökande hippies, reportrar och musikanter. De hade byggt upp ett stort lägger med eget mediacenter, bespisning och sovsäckar å tältsängar i massor.

När vi till slut slet oss där ifrån till vårt egentliga mål, minnesmonumentet så visade sig det att man behövde ha biljett och tjafs så vi hoppade det och drog ner till Battery Park och blickade ut mot Frihetsgudinnan.

28 grader varmt och svetten rann, vi bestämde vi oss för att dra upp till Broadway för välförtjänt lunch. Efter några timmar där drog vi oss tillbaks till hotellet och möte upp Brooklyn Martin.

På kvällen var det på med skjorta, kavaj och hoppa i de bästa discoskorna. Vi hade bokat bort på STK som ligger i Meatpacking District som enligt utsago skulle servera Manhattans bästa kött. Väl där i den super coola miljön kände vi att detta kommer bli en riktigt bra kväll.

In med drinkar, vin och kött och vår resa till fylla och mättnad hade börjat.Vi njöt av allt och hade riktigt jäkla trevligt ihop. Efter några timmar tog vi in notan och anmälde Oldeskog i deras kundregister. Vi betalade och klev ut på gatan för att kolla upp ännu en rekommendation. Det skulle tydligen finnas en grym terrass någonstans i närheten. Men vi han knappt ut genom dörren inan vi stötte ihop med en härlig uteliggare som berättade länge och väl hur jävla gay hela detta område var på söndagar. Vi surrade en bra stund men efter fem dollar och en cigg senare kunde vi röra oss vidare. Hur farligt kan det vara tänkte vi, inte farligare än Patricia en söndagskväll.När vi tillslut kom upp på terrassen så drog det till ännu mera i diskotarmen. Martin var redan i riktigt bra form efter att i stort sätt dragit i sig en flaska vin själv. På sant Nansen maner så beställde vi in GT lassar i mängder och satan vad starka de var.

När klockan började närma sig 00:30 så kände jag att vi behövde gå vidare, så jag tog ett snack med värdinnan till VIP terrassen och sen var det bara hämta grabbarna och beblanda oss med det fina folket och framförallt skönare soffor under bar himmel.

Klockan började bli mycket och dagen efter skulle vi upp med

tuppen och registrera oss på konferensen. Så Klas tog ett moget beslut och sa att vi borde växla ner från GT till öl vilket vi också gjorde. Vi satt länge och njöt och såg ut över skylinen, men allt kul har ju tyvärr ett slut så allt försent hoppade vi in i en taxi och tog oss till hotellet. Innan vi kom in i rummet så hann vi bekanta oss med några japaner i hissen som jag tror tyckte vi var helt galna. Sen var det inte mer än att hoppa ner i sängen, vi visste ju att klockan skulle ringa allt för snart.

No comments :

Post a Comment