Wednesday, October 12, 2011

Web 2.0 Expo: You've successfully attracted a Twitter following: Now what?

Victoria Harres på Newswire (@RPNewswire) delade med sig av sina erfarenheter kring att jobba professionellt med Twitter. Victora började twittra för fyra år sedan för Newswire som idag har ca 50 000 followers. Idag är de fem personer som administrerar kontot och ansvarar för att olika delar av företagets twitterinformation.

Hon anser att Twitter för dem är en av de viktigaste kanalerna i deras PR. Kampanjer och liknade är bara punktinsatser medan Twitter är mycket mer fundamentalt.

Hon ger några värdefulla tips kring företagsboggande:

  • Grotta inte ner dig i diskussioner med främlingar. Ta reda på vem du diskuterar med. Det finns många som bara jävlas med dig.
  • Twitter gör relationen personlig och det är bra. Var inte för formell.
  • Använd alltid en signatur i Tweeten så läsarna vet vem som skriver bakom företaget tex ^ks. Speciellt viktigt om det är flera personer bakom kontot.
  • Använd en snabb guide/mall för att se om det du ska skriva är rätt för kanalen och rätt för företaget.
  • Kolla emellanåt på ditt konto utan att vara inlogga för att få en lite mer objektiv bild över hur du uppfattas utifrån.
  • Läs in dig på dina followers emellanåt så du lär känna deras profil. Du måste veta vem du skriver till. Det lär dig förstå mediet. Tänk på att din läsargrupp kan förändras över tiden.

Ett lite intressant spår hon tog upp var krisplaner. Eftersom kanalen är så snabb kan små saker på oerhört kort tid blåsa upp. Man måste ha planer för hur små och stora saker ska hanteras. Att vara tidigt ute och ge information om tex små driftstörningar av webbplatsen kan ge några få läsare att omnämnda företagets goda vilja och ge en otroligt positiv kickback. Är man sen eller ovaksam är det oerhört svårt att lappa ihop skadan.

Facebook, Linked In och Twitter är inte samma media och man bör inte publicera samma nyheter.

Victoria uppfattar Facebook som en mer privat mjukare kanal. Linked In som mer kostym och Twitter är mer mitt emellan.

No comments :

Post a Comment