Friday, November 4, 2011

Just nu i huvudet på gränssnittsprogrammeraren

Sitter och arbetar med gränssnittet för en stor svensk morgontidning och jag känner mig jublande glad över att det numera är fritt fram att omsluta block element med en a-tagg. Detta om man använder html5 doctypen så klart.

Förstår inte alls kritiken jag hört mot detta, att det skulle vara ful kod. Jag tycker det känns hur användbart och snyggt som helst! Tänk startsida på valfri webbplats, ofta finns det så kallade puffar som ska fungera som genvägar djupare in i flödet för användaren. Dessa puffar innehåller vanligtvis en bild, en rubrik, en ingress och kanske en läs mer länk. Art Directorn och Interaktions Designer är rörande överens om att hela rasket ska vara klickbart. Då är det knappast snyggare kod att ha fyra separata a-taggar, (en per html element). Det känns inte heller klockrent att omsluta dem med en div och sen sätta ett click event med Javascript på den diven (imo).

Nej hurra för att man får omsluta block element med en a-tagg säger jag, tack för mig!No comments :

Post a Comment