Wednesday, November 23, 2011

Radiotjänst.se äntligen lanserad på riktigt

Så då kan vi äntligen säga att nya radiotjänst.se är lanserad på riktigt.

Visst, den launchades för en vecka sen men drogs tyvärr med en del infrastrukturproblem vid starten som gjorde att vi inte riktigt vågade slå på stora releasetrumman.
Problemen vi hade var relaterade till en ISA-server som stod som front för webbservrarna och integrationen med den inloggade delen, SSL-certifikat och växling mellan HTTPS och HTTP. Nu är dock dessa problem lösta och alla radiotjänsts kunder skall därmed återigen komma åt att göra sina ärenden som rör TV-licensen.

Vi är riktigt stolta över den här fina sajten som designades av Söderhavet och byggdes av oss på Nansen.

Samarbetet med webbredaktörerna uppe i Kiruna gick riktigt bra och det var kul att jobba med kunder som hade så bra koll på webb och EPiServer!
Tydligen blev dom själva dessutom rätt nöjda med sajten och betyget vi fick höra av webbredaktörerna som ska jobba med innehållet var att
"sidan är väldigt enkel att använda och jättetrevlig att jobba med".
Tackar!

Sajten använder sig av responsive design och anpassar sig därmed efter användarens skärmstorlek så den funkar lika bra på datorn, surfplattan eller på en mobil. För puffhantering så används Nansens egna system Fluid som gör att man kan drag'n'droppa puffar och direkt se hur layouten kommer att se ut.

Vi på Nansen som jobbade med det här projektet var:
Rodolphe Toots (projektledning), Andreas Oldeskog (systemutveckling), Leif Boström.
Från Söderhavet Joacim Broström (design) och Cecilia Hjertzell (strategi & koncept)

Den inloggade delen "Mina sidor" är utvecklad av Applicate.

Läs mer om releasen:
No comments :

Post a Comment