Thursday, December 8, 2011

Var ska jag hänga?

Tillsammans med 60 andra länder är vi på besök i Paris på Le Web.
Idag, konferensens andra dag, delar George Colony, Chairman & CEO, Forrester Research, med sig av statements som: The death of the web and approaching a new era in App Internet.
Vad är webben egentligen? - ja, ur ett tekniskt perspektiv "The web is a software architecture we decided to put on the Internet 20 years ago.
Idag vill vi alla vara sociala och att någon kreativ tjänst bjuder in till ett ställe där vi kan hänga med våra likasinnade.
Frågan jag och säkert många med mig ställer sig är, var är bäst att hänga? Vad ska jag välja?
Vi har fått träffa grundarna för Uber - bilresor för alla , Path - din privata dagbok, Flipboard - ditt eget sociala magasin, och de för mig lite mer välkända, Instagram, och Evernote.
Alla med fantastiska tjänster, kreativa och sociala och som får mig att vilja, fota, dela och spara stunder av mitt liv i deras paketering.
Men, hur ska jag hinna…. dela, ladda upp, twittra, ha koll?
Och frågan är vilken av alla appar och tjänster kommer att ligga mig varmt om hjärtat, idag och i morgon?
George Colony, berättar att 86 % av svenskarna använder sig av sociala tjänster och nätverk idag. Sifforna i USA är lika höga. Men hur hinner vi med, vad får stå tillbaka? Ja, amerikanerna har minskat sitt engagemang som volontära, med att gå i kyrkan, skicka vanliga mail för att inte tala om vanlig post. "We have reached a limit of hours to spend". Vi hinner inte med flera tjänster. Mer här http://youtu.be/BiYNs5uPPEE

Så jag tänker. Kanske bättre att bli lite som Karl Lagerfeld (invigningsgäst på Le Web). Han använder sin Ipad som sin Photodagbok. Han gör sina sketcher och sparar sina verk i någon av sina paddor.
Jag tänker, den där Ericson-telefonen jag hade för några år sen, den som behövde en liten penna för att klicka på skärmen. Där hade jag samma enkla typ av ritprogram som Karl använder idag. Min dotter var flitig då, att rita teckningar åt mig, som jag sparade. Just det sparade där och då.
Jag undrar var min gamla Ericson ligger och skräpar och jag önskar att någon där och då fått mig att spara ner 8-åringens digitala konstverk….

Nu åter till entreprenörscenen och facebooks reflektioner

// Lotta

No comments :

Post a Comment