Friday, May 18, 2012

Nansen på Offf 2012


Nansen eller i alla fall en trupp på sex av oss har åkt till konferensen Offf. Den ambulerande festivalen som just i år befinner sig i Barcelona, och det känns efter dag 1 precis så stimulerande och inspirerande som man hade hoppats!

Det spelar liksom ingen roll att staden Barcelona bjuder på svenskt marsväder eller att receptionisterna på hotellet absolut tycker att vi ska betala dubbelt för rummen när man får förmånen att vistas på samma plats som så entusiasmerande, skickliga men ändå ödmjuka inspirationskällor som Joshua Davis, Jessica Hische och Aaron Duffy.

Jessica Hische (Letterer och Illustratör) uppmanar oss att "Make things you wish existed, worst case scenario, it's out there". Hon berättar också att hon precis fått äran att designa alla skrivna texter till Wes Andersson kommande film Moonrise Kingdom. Att höra henna berätta om den extrema detaljkärlek som läggs ner både av henne själv men också av Wes som oroligt övervakar varje liten böj hon ritar får mig att tänka att vår egen Roy Andersson plötsligt känns som en riktig slarver. Skämt åsido så var det någon intelligent person som en gång sa att hantverket ligger i detaljerna och det känns i skrivande stund mer sant än någonsin.

Killarna från svenska varumärkesbyrån Snask känns fantastiskt charmiga och sympatiska men deras stop-motion filmer känns ärligt talat mer fjädervikt om man jämför med den avslutande talaren Aaron Duffy från 1st Ave Machine. Han berättar om den kreativa processen i allmänhet och de problem man som kreatör måste besegra i synnerhet. Han och hans team ligger bland mycket annat bakom Speed Test filmerna för Google Chrome. Aaron bjuder oss på en otroligt häftig timme där tiden flyger fram i samma hastighet som Chrome laddar din favoritwebb. Jag kan bara buga och bocka, känner mig otroligt tacksam över min plats där ute i publikhavet.

Nu är det dags att insupa dag två här nere, hög tid att go forth and be nerdy!


No comments :

Post a Comment