Friday, May 18, 2012

Rapport från Nansen på Nordic e-Commerce Summit


Tillsammans med vår e-handelspartner Enferno, som går som tåget med Media Markt och Ebay Tradera som nya kunder, ställde Nansen ut på nordens största e-handelsmässa under vecka 19.


Nordic e-Commerce Summit är ett minst sagt snabbväxande fenomen som i år lockade nästan 1200 deltagare till Waterfront i Stockholm.

Deltagarlistan är inte direkt i samma klass som t ex SIME, men det var destå ärligare, transparentare och härligare att höra alla eldsjälar och brinnande entreprenörer frikostigt dela med sig av tips och erfarenheter.

Både 5-10 Mkr omsättande e-handlare blandades med e-handelschefer från företag som Adlibris, Ving och Mekonomen.

En hel halvtimmes föredrag dag 1 fick Pinterest, som med siffror om sin könsfördelning, enorma tillväxt och ehandelskonvertingsvänliga statistik lockar e-handlare att införa de nya Pinterest dela-knapparna.

Två lanseringar fick vi även se. Storsponsorn Klarna avtäckte nya Klarna Checkout efter några månaders spekulation. Det var ett Facebook connect försett ”incremential identification” tillvägagångssätt som ska erbjuda nya vinstmöjligheter på både faktura och betalkort (det senare låter mindre troligt i praktiken) för anslutna e-handlare – det är vad Klarna lockar med.

Nansen räknar med att behöva prata do/don’t kring denna lansering i e-handelsprojekt tillsammans med kund framöver.

Vår egen Lotta fick även ge lite expertråd kring e-handelsprojekt:

Senare på kvällen vart det även en trevlig fest där Martin Edenström från Nansen samt EPiServers e-handelsansvarige Ossian Berggren lät sig bjudas på bärz av hybris. I e-handelsbranschen 2012 är alla vänner.

No comments :

Post a Comment